The recipe for this soup is simple and suitable for those evenings when the cold still holds us together!
SOUP lentils and crispy bacon
Serves 2:
100 grams of lentils
60 gr speck a fettine sottili
2 carote
1 confezione piccola di polpa di pomodoro ( io uso Mutti )
2 gambi di sedano
1/2 cipolla
olio evo
1 cucchiaino di dado vegetale granulare senza glutammato
sale e pepe
In una pentola inserire a freddo le carote pelate e tagliate a rondelle, il sedano e la cipolla tritate, la polpa di pomodoro, le lenticchie sciacquate sotto il getto dell'acqua fredda, il dado e un filo d'olio, coprire a filo con acqua fredda e far cuocere per 45/50 minuti finchè le lenticchie sono cotto e le carote croccanti, girando spesso e aggiungendo poca acqua calda se necessario. When cooked, season with salt and pepper to taste if necessary. Turn off the heat and let rest covered for 5 / 10 minutes.
Meanwhile in a frying pan (without dressing) toast the slices of bacon until they become nice and crunchy.
Divide the soup into serving dishes, add to taste a little of olive oil and decorated with slices of bacon.
Variant
I opted for a much light, so no fried, but if you want you can fry the onion and celery oil, then add the lentils and let flavor, then the rest of the ingredients cook as above. You choose!
Until next time!
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